Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Højvangskolen logo
Mobil menu

Bestyrelsesmøde 04.01.2023

Bestyrelsesmøde 04.01.2023

Afbud: Tine, Linda

DAGSORDEN

1. Godkendelser 

  • Dagsorden er godkendt. 
  • Claus orienterer om to forældrevalgte, der er trådt ud af bestyrelsen. Det besluttes, at der skal afholdes suppleringsvalg. Claus Aabel Østergaard og Claus Nielsen iværksætter de nødvendige handlinger i forhold til valg. 

 

2. Værdiregelsæt herunder antimobbestrategi

- Gennemgang & status på arbejdet 

Antimobbestrategien er løbende opdateret og justeret. Antimobbestrategien stemmer stadig fint overens med den måde, der arbejdes på omkring at forebygge mobning. 

Antimobbestrategien indeholder også skolens værdiregelsæt. Værdiordene i regelsættet er et levn fra da skolen var PALS-skole. Der er ikke udarbejdet et nyt værdiregelsæt siden, så det er stadig disse, der er de gældende. Bestyrelsen bakker op omkring det værdiregelsæt, der er nedskrevet i antimobbestrategien. 

Strategien gennemgås side for side. 

Der kommes med input til justeringer og tilføjelser. Kristina Terpling er tovholder på at rette den på baggrund af input fra bestyrelsen. 

Antimobbestrategien gennemgås ligeledes i de enkelte afdelinger med henblik på kvalificering. 

Antimobbestrategien godkendes i bestyrelsen. 

3. Princip for klassedannelse 

- Revision af princippet 

Princippet er kommet til på et tidspunkt, hvor der var stor fraflytning i udskolingen. Det var et af flere tiltag for at forsøge at fastholde elever i vores udskoling. 

Der spørges ind til, hvad lærernes oplevelse er af at lave nye klasser i 7. klasse. 

  • Det har været gode processer omkring udarbejdelse af nye klasser. Det er vigtigt, at der er en fast procedure for arbejdet omkring klassedannelsen. 
  • Der er et forældreperspektiv, hvor der gives udtryk for en meget grundig proces. Som forældre gør det noget i forhold til det samarbejde, man investerer i som forældregruppe. Det bliver svært at starte det op i 7. klasse. Der er et ønske om, at man tænker den dimension ind i processen, hvis man fastholder nye klassedannelser. Der er behov for, at forældrene understøttes i det tætte samarbejde i en ny forældregruppe. 
  • Ledelsen har forsøgt at sætte sig ind i, hvad forskningen siger om klassedannelse i udskolingen. 

Punktet sættes på igen på et senere møde. 

4. Besigtigelse af skolens trafikforhold 

- Eksternt besøg 

Mobilitet og infrastruktur gennemgår undersøgelsen af trafikforhold omkring skolen. 

5. Godkendelse af referat 

Referatet er godkendt.